Zware cijfers: Minder buitenlanders? Het percentage tegenover vorig recordseizoen is nog met acht (!) procent gestegen

Zware cijfers: Minder buitenlanders? Het percentage tegenover vorig recordseizoen is nog met acht (!) procent gestegen
Foto: © photonews

Vorig seizoen werden er maatregelen aangekondigd nadat er een pijnlijke conclusie werd getrokken: 6 op 10 spelers in de Belgische competitie waren bij de competitiestart buitenlanders. Bij het begin van het seizoen moeten we vaststellen dat het er niet op verbeterd is. Integendeel...

55,86 procent was vorig seizoen bij de start van de competitie geen Belg. Chris Van Puyvelde, technisch directeur van de KBVB, wou daar vorig seizoen iets aan doen, maar kon enkel voorstellen geven aan de Pro League. De conclusie nu is dat het er niet beter op geworden is.

Op dit moment hebben de 16 clubs uit eerste klasse 478 spelers onder contract liggen. Maar liefst 303 daarvan komen van buiten onze landgrenzen. Momenteel is dat dus een recordcijfer van 63,39 procent! Dat is bijna acht procent nog meer dan vorig seizoen. Opmerkelijk is dat de G5 de kroon spant.

Anderlecht (samen met Charleroi) heeft 24 buitenlanders, Club, Gent en Genk 22 en Standard 19. Kortrijk heeft het minste buitenlanders met slechts 12 buitenlanders. Waasland-Beveren (14), KV Oostende en Moeskroen (15) staan ook onderaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties