Debat van de week: transfermarkt sluiten bij begin van de competitie? Of toch zo doorgaan?

Debat van de week: transfermarkt sluiten bij begin van de competitie? Of toch zo doorgaan?
Foto: © SC

Ivan Leko en Michel Preud'homme haalden het probleem afgelopen weekend al aan: de competitie begint en bij wijze van spreken de helft van hun spelers denkt nog aan een transfer. Het is moeilijk werken voor de trainers en clubbesturen. Wat denkt u? Vroeger sluiten die transfermarkt?

In Engeland hebben ze hun conclusies al getrokken. Op 9 augustus gaat de transfermarkt onherroepelijk dicht, voor de start van de competitie. In België houden we echter traditiegetrouw open tot 31 augustus. Op dat moment is de competitie wel al vier weken bezig en sommige teams ondergaan in die laatste maand nog fameuze veranderingen.

Michel Preud'homme vindt het ook een bijzonder lastige situatie.

Voor trainers is het niet makkelijk werken, want een basisspeler kan ineens nog zijn valiezen pakken. Of meerdere zelfs en dan kan je hele voorbereiding zowat de vuilbak in. Voor nieuwe spelers ingepast zijn, kan men weeral een maand of twee verder zijn. Bij de grote clubs is dat een probleem, want zij moeten meestal ook al Europees aan de slag.

Er gaan al jaren stemmen op om de transfermarkt ook hier vroeger te sluiten, maar voorlopig heeft het nog niet op tafel gelegen bij de Pro League of de KBVB. Maar wat vindt u? Denkt u dat het enkel positief zou zijn als de transfermarkt vroeger sluit? Of ziet u ook nadelen? Dat bijvoorbeeld spelers die nooit naar België zouden komen, eind augustus wel die knoop willen doorhakken?

Moet de transfermarkt in België vroeger sluiten?

69%
0%
2%
29%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties