Ziet Coucke na Matazo nog een groot talent de deur van Neerpede achter zich toetrekken? Twee Duitse clubs voeren de forcing

Clint Vens
| 5 reacties
Ziet Coucke na Matazo nog een groot talent de deur van Neerpede achter zich toetrekken? Twee Duitse clubs voeren de forcing
Foto: © SC

Hij telt slechts 17 lentes, maar Lutonda is vanaf dit seizoen volwaardig lid van de U21 van Anderlecht. De vraag is of de youngster nog lang te bewonderen zal zijn op Neerpede. Twee clubs uit de Duitse Bundesliga hebben hem namelijk op de radar.

Het was een heuse klap in het gezicht voor Coucke en Devroe toen Joel Matazo, één van de paradepaardjes van de paarswitte jeugdstal, koos voor een avontuur in Frankrijk bij Monaco. Het nieuwe bewind van Anderlecht zet namelijk volop in op de jeugd. 

In de A-kern zitten er dit seizoen maar liefst negen jeugdproducten. Coucke legde ook de meeste van de talentrijke U17-lichting onder contract, waaronder de grote belofte Jeremy Doku. Thierry Lutonda is nog zo'n veelbelovend talent, hoe ziet zijn toekomst eruit? 

Duitse clubs op de loer

De ex-speler van Standard maakt grote progressie in Neerpede en zijn prestaties lokken dan ook de nodige interesse uit het buitenland uit. Lutonda is een technisch begaafde speler die, ondanks zijn gebrek aan lengte, ook over de nodige fysieke power beschikt. Twee Duitse clubs zijn momenteel sterk geïnteresseerd om de Belgische jeugdinternational aan te trekken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties