Vanhaezebrouck weet dat hij meer mag pushen dan bij Gent: "Ik heb nu spelers die weten dat ze bij de besten van het land zijn"

Vanhaezebrouck weet dat hij meer mag pushen dan bij Gent: "Ik heb nu spelers die weten dat ze bij de besten van het land zijn"

Hein Vanhaezebrouck is een man die enorm veel vraagt van zijn spelers, maar als ze hem volgen, ook bijzonder loyaal is. De coach wil dat ze bij Anderlecht een stapje meer willen zetten dan dat bij Gent het geval was.

Vanhaezebrouck zag immers dat hij daar op de limieten was gestuit. "Ik wil nog even terugkomen op de menselijke relaties op Gent: ik ben een pusher, wil altijd maar beter",zegt hij in Het Nieuwsblad. "En op een gegeven moment kom je dan op een breekpunt."

"Ik had bij Kortrijk spelers als Provoost, Calvo en Backx boven zichzelf kunnen doen uitstijgen: Jullie kunnen dat! Ook bij Gent lukte dat: Geloven in de titel! Ik zie Brechtje Dejaegere nog grote ogen trekken toen ik zei dat we in de Champions League voor de tweede plaats zouden gaan: Ge zijt zot."

Lat omhoog

Hein wou echter nog meer. "Toen ik vorig seizoen alweer een stap hoger wilde zetten, konden ze niet meer mee en moest ik ondervinden dat ik moet opletten om de lat niet te hoog te leggen. Ik zit nu bij de grootste club van het land met spelers die weten dat ze bij de besten van het land zijn. De lat mag dus weer omhoog."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties