Philippe Clement is tevreden en neemt aanvaller in bescherming: "Dat baart me geen zorgen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Genk
| 13 reacties
Philippe Clement is tevreden en neemt aanvaller in bescherming: "Dat baart me geen zorgen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De terugmatch in het Luxemburgse Esch is nu al overbodig voor Philippe Clement en zijn troepen na een makkelijke 5-0 overwinning. Roteren wordt het sleutelwoord om op drie fronten te blijven meestrijden.

"Ik denk dat dit de terechte waardeverhoudingen waren", zei Clement na de eenvoudige zege. "Er konden nog meer goals vallen, maar hun keeper speelde een sterke match." In de tweede helft sloop er toch wat nonchalance in het spel van de Limburgers. "Ik vond dat dat goed meeviel. Het was ongelofelijk heet hier. Het was goed wat de jongens hebben gebracht."

De zege was al snel binnen. Goed met het oog op de match van zondag in Lokeren? "We hebben toch veel krachten verbruikt door de temperatuur. Het Europese verhaal kan wat punten kosten in de competitie, maar we gaan dat proberen te beperken door te roteren. Daarom de wissels van Malinovskyi en Pozuelo. Ik wil zo verder blijven werken."

Eerst Lokeren

Volgende week donderdag kan Clement gerust een B-elftal de wei insturen. "Die terugmatch is nog ver weg", houdt Clement voorlopig de boot af. "We moeten eerst die match tegen Lokeren bekijken en onze focus behouden. Lokeren wordt een moeilijke verplaatsing. We weten dat ze heel gemotiveerd zijn."

Kansen voor Samatta

Ally Samatta kreeg enkele kansen, maar kon niet scoren. "Dat baart me geen zorgen. Ally speelde een goede match en creëerde ruimte voor anderen. Als hij dat blijft doen, dan zal hij zeker aan 10 of 15 goals komen dit seizoen", is de Genk-trainer vol vertrouwen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties