Kortrijk-speler Lepoint begrijpt het ook allemaal niet goed: "Nog nooit meegemaakt in mijn professionele carrière"
Redactie vanuit Kortrijk
| 14 reacties

Christophe Lepoint wijst met strenge vinger naar gebrekkige voorbereiding

Kortrijk-speler Lepoint begrijpt het ook allemaal niet goed: "Nog nooit meegemaakt in mijn professionele carrière"
Foto: © photonews

KV Kortrijk kon geen vuist maken tegen Anderlecht. Fysiek gingen ze zwaar ten onder tegen de Brusselaars, die hen meteen bij de keel grepen met een doelpunt. Het bestuur van KV Kortrijk mag dan wel zeggen dat kritiek binnenkamers moet blijven, maar Christophe Lepoint was het duidelijk beu.

Een monoloog van de verdediger/middenvelder van de West-Vlamingen... "We wisten al voor de match dat het moeilijk ging worden. En dan scoren ze nog twee keer uit twee kansen. Die wij dan weer te makkelijk weggeven door die centers te laten komen."

"Dit is het gevolg van die bizarre voorbereiding. Anderlecht heeft een groep die zes weken probleemloos kon samenwerken. Wij hebben drie weken met tien man getraind, aangevuld met jongeren. We hebben matchen moeten annuleren, we hadden geen oefenveld... Dit heb ik nog nooit meegemaakt in mijn carrière."

Stress, spanning en ongerustheid

"Ik ben 17 jaar prof en ik heb altijd voorbereidingen gekend met minstens 20 spelers. Wij stonden er soms met 7 spelers, 3 keepers en 5 jongeren. Maar dat zien de fans en de pers niet. Dat bracht stress en spanning met zich mee in de groep. En ook ongerustheid. Teddy (Chevalier) had één keer 90 minuten gespeeld. Fysiek waren we gewoon niet klaar. We hebben zelfs geen tactische trainingen kunnen doen. Dat was onmogelijk. En nu? Ja, match per match pakken zeker?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties