Limbombe en Diaby vallen uit Brugse basis in afwachting van transfer: "Een jammerlijk gevolg van de lange transferperiode"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 10 reacties
Limbombe en Diaby vallen uit Brugse basis in afwachting van transfer: "Een jammerlijk gevolg van de lange transferperiode"
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Het is geen geheim dat Brugse sterkhouders Anthony Limbombe en Abdoulay Diaby op een transfer azen en om die reden liet Ivan Leko ze al uit zijn plannen. De kogel is echter nog niet door de kerk en dat is voor niemand goed nieuws.

Ze zijn trouwens niet de enigen: Kalu en Simon bij AA Gent én Teodorczyk en Obradovic bij Anderlecht overkomt bijvoorbeeld net hetzelfde. Club Brugge-CEO Vincent Mannaert heeft de duidelijke verklaring in Het Nieuwsblad.

"Dat is een jammerlijk gevolg van de duur van de transferperiode", stelt Mannaert. "Clubs moeten klaar zijn voor de competitiestart en hun spelers een perfecte voorbereiding hebben laten doorlopen, maar de transferperiode loopt daarna nog meer dan een maand door."

"Het is dan een moeilijke evenwichtsoefening om spelers gefocust te houden terwijl ze zich misschien niet willen blesseren met het oog op een transfer. Dat hebben we bijvoorbeeld gezien met Izquierdo, die op een bepaald moment aangaf dat het voor hem niet meer hoefde", legt Mannaert uit.

Vincent Mannaert is wel van plan om revolutionaire veranderingen door te voeren in de Jupiler Pro League die dit probleem uit de wereld kunnen helpen. (lees hier meer)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties