De prognose van de redactie voor 1B: zware concurrentie voor nieuwkomer Lommel, dat moeilijk seizoen tegemoet gaat

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 5 reacties
De prognose van de redactie voor 1B: zware concurrentie voor nieuwkomer Lommel, dat moeilijk seizoen tegemoet gaat
Foto: © photonews

Volg Lommel SK nu via WhatsApp!

Dit weekend start ook in 1B de competitie. Het belooft zoals steeds een spannende strijd te worden in die vreemde competitie met acht ploegen. Onze redactie stak de koppen bij elkaar en kwam op de proppen met een prognose. Op de zevende plaats vinden we Lommel SK terug.

Lommel is de nieuwkomer in 1B. Na een jaartje in de Eerste Amateurklasse zijn de Noord-Limburgers terug van weggeweest. De club kende een rustige aanloop, maar stoomde na Nieuwjaar zonder problemen door naar de Proximus League.

Sterktes

Lommel haalde in het tussenseizoen tal van nieuwe spelers binnen. Cerigioni, Claes en De Wilde moeten voor extra ervaring zorgen. Daarnaast kwam de beloftevolle goalie Gaetan Coucke op huurbasis over van KRC Genk.

Zwaktes

De promotie heeft ervoor gezorgd dat Alexandre De Bruyn (STVV) andere oorden opzocht. De 24-jarige middenvelder scoorde vorig jaar zeventien keer in 36 wedstrijden. Verder deelde het jeugdproduct van RSC Anderlecht ook twee assists uit. Din Sula maakte negentien doelpunten en versierde een transfer naar Waasland-Beveren.

Handhaven in 1B

Net als twee jaar geleden gaat Lommel een moeilijk seizoen tegemoet in 1B. In een competitie met promotiekandidaten KV Mechelen, OH Leuven en Beerschot Wilrijk zal het in de richting van Tubeke moeten kijken om zich te handhaven in het profvoetbal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties