Interview Severeyns over het nieuwe koningsduo bij Anderlecht: "Recept dat overal werkt!"

Severeyns over het nieuwe koningsduo bij Anderlecht: "Recept dat overal werkt!"
Foto: © photonews

Niemand die niet onder de indruk is van het nieuwe koningskoppel in de Jupiler Pro League. Nany Dimata en Ivan Santini speelden onder hun beiden Kortrijk en Oostende in de vernieling. Negen goals, dat kan je niet negeren. "En Anderlecht is nog niet op z'n sterkst", meent Cisse Severeyns.

Ook Severeyns zijn mond viel een paar keer open. Vooral toen hij Santini zowel tegen Kortrijk als tegen Oostende een prachtgoal zag maken. "Verrast? Geloof me: ja! Ik herinnerde me Santini als een hoekige speler. Het ziet er normaal gezien niet uit, maar 't is wel efficiënt. Maar als je dat lobje zag tegen Kortrijk en die vlam tegen Oostende... "

"Dan moet je toch zeggen dat die een stukje kan voetballen! Het heeft natuurlijk ook met vertrouwen te maken. Op zulke momenten mag je links beneden in de hoek mikken en gaat hij rechtsboven binnen", aldus de man met enige ervaring met mooie goals.

Santini, dat ziet er normaal gezien niet uit. Maar na die twee goals... Die kan voetballen hé!

Het complementaire van de twee zal dit seizoen nog voor brokken zorgen, meent Severeyns. "Een grote, sterke en een snelle, wendbare... Dat is een recept dat overal werkt. Eén die diep gaat en één die de bal kan vasthouden. En dan heb je nog aanvallende flanken die de bal bij hen kunnen brengen."

"Hoe moet je dat tegenhouden? Ik zou zeggen dat de beste oplossing een strikte mandekking is. Anders wisselen ze gewoon om en gaat Dimata in de buurt van de verdediger van Santini spelen. En die is waarschijnlijk niet van de snelste... En het waren misschien wel tegenstanders die nog niet op punt stonden, maar Anderlecht ook nog niet hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties