Middenvelder Zulte Waregem legt verschil uit: "België beter geworden, Nederlandse competitie achteruitgegaan"

Middenvelder Zulte Waregem legt verschil uit: "België beter geworden, Nederlandse competitie achteruitgegaan"
Foto: © photonews

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Hicham Faik is klaar om te knallen bij Essevee, meteen zijn eerste avontuur in het buitenland. "Maar de taal is natuurlijk geen barrière", kan de Nederlander er wel om lachen. De hartelijke ontvangst helpt natuurlijk wel ...

"De mensen zijn warm, ik ben heel hartelijk ontvangen en de trainingen zijn van een hoog niveau. De voorbereiding was goed, we hebben heel veel getraind. Vrij zwaar, maar daar kan je sterker van worden. De dagen zijn hier langer dan in Nederland: je begint vroeger op de club en je doet ook verder, in de voorbereiding trainden we zelfs een paar keer tijdens een wedstrijddag", aldus Faik op een persconferentie in Waregem.

Het seizoensbegin? Dat is nog wat koffiedik kijken: "Het was wennen aan het seizoen van de coach. We zijn klaar, maar het blijft aftasten. Wie wil er het hardste winnen maakt dan soms het verschil. Voetballend ziet het er bij ons best wel goed uit."

Niveau hoger?

Het niveau in België staat Faik zeker aan: "Tijdens het WK heb ik ook genoten van de Rode Duivels, deze competitie is moeilijker dan de Eredivisie. België is gewoon een stuk beter geworden dan Nederland. Spelers die hier worden weggehaald, dat gebeurt bijna niet meer in de Eredivisie. Nederland is achteruitgegaan qua competitie en België vooruitgegaan. Hier wordt volwassener gevoetbald."

Ziet Faik de Belgische competitie dan als een overgang naar een nóg betere competitie? "Of dit een springplank is? Ik ben naar hier gekomen om me te laten zien, dat zal al een hele klus worden. Verder dan dat kijk ik nog niet. Ik ben onder de indruk van het publiek hier, dat intens meeleeft en vaak positief is." Met een doelpunt en een assist en twee goede matchen is hij alvast goed aan het seizoen begonnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties