Debat van de week: is het Bondsparket goed bezig met zijn zware straffen?

Debat van de week: is het Bondsparket goed bezig met zijn zware straffen?
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Wesley Moraes kreeg een schorsing van zes weken, bevestigd door de Geschillencommissie. Het is duidelijk dat ze bij de KBVB met strengere straffen smijten dit seizoen. Onze vraag: vindt u dit een goed signaal en moeten ze dat een heel seizoen doortrekken?

De voorbije jaren was er soms wel wat willekeur in de strafbepalingen. Voor een soortgelijke overtreding variëerden de strafmaten wel eens. Het Bondsparket wil begin dit seizoen een duidelijk signaal geven dat er dit seizoen weinig geduld zal worden. Zo kreeg Diedhiou al vier weken voor een overduidelijke duw en werd Carcela gestraft met eerst drie weken voor pootje-lap.

Wesley - aangezien het niet zijn eerste vergrijp was - kreeg onmiddellijk zes weken. Voor Club Brugge te veel, want blauw-zwart meent dat hij niet de bedoeling had iemand te blesseren. Maar aangezien de beweging er wel degelijk was, hebben ze weinig kans om er veel vanaf te krijgen.

Onze vraag nu is of deze strafmaat doorgetrokken moet worden naar komende dissidenten. Een elleboog of overdreven agressieve beweging richting een speler lijkt sowieso vier weken of meer op te leveren. Een rode kaart voor een te late tackle? Direct twee speeldagen of meer, rekening houdend met de intensiteit en de bedoeling? Moet het Bondsparket zich zo blijven opstellen?

Moeten de zware straffen een heel seizoen behouden worden?

11%
82%
7%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties