Hein blij bij het horen van zoveel karakter: "Het was niet leuk, maar als ik ervan bijleer: met plezier!"

Hein blij bij het horen van zoveel karakter: "Het was niet leuk, maar als ik ervan bijleer: met plezier!"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is leuk werken met een 19-jarige die zichzelf wil bewijzen en daar ook alles voor doet. Hein Vanhaezebrouck gelooft in Sebastiaan Bornauw, net omwille van die werkethiek.

Dante en Delcroix werden eerder in de basis verwacht, maar kijk... Bornauw overtuigde in de voorbereiding met zijn kracht, lengte, snelheid en... werklust. Vooral dat laatste valt goed in de smaak bij Vanhaezebrouck: "Ze bestaan hé! De jonge spelers die geen probleem hebben met een strenge coach."

In die optiek werd Bornauw goed voorbereid door Emilio Ferrera. Niet de makkelijkste coach. "Sommige jongens hadden problemen met zijn trainingen ja. Bij de jeugd van Anderlecht gaat het meestal over aanvallen, maar hij legde ook de nadruk op de defensieve organisatie", aldus de verdediger.

"Zijn trainingen waren niet altijd leuk nee. Het was bijzonder tactisch. En sommige spelers werden hard aangepakt door Emilio. Maar zo maakten er een paar wel de klik. Zijn trainingen bereidden ons voor op het prof zijn. Dat was interessant."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties