Analyse 't Zijn geen solden eind augustus: vroeger sluiten van transfermarkt Engeland heeft ook voor Belgische ploegen gevolgen

't Zijn geen solden eind augustus: vroeger sluiten van transfermarkt Engeland heeft ook voor Belgische ploegen gevolgen

Het zijn nogal bedragen die circuleren op het einde van deze transferperiode bij de Belgische clubs. Club Brugge zou zo'n 7 miljoen euro op tafel moeten leggen voor Kaveh Rezaei, Anderlecht krijgt maar geen verdediger te pakken voor 6 miljoen... Nee, de koopjes zijn er niet eind augustus.

Nochtans was dat de voorbije jaren wel het geval. Herman Van Holsbeeck wachtte zo verschillende keren tot eind augustus om een speler te gaan weghalen. Maar het vroeger sluiten van de Engelse transfermarkt heeft veel veranderd. Nu de clubs weten dat ze geen spelers voor miljoenen meer gaan slijten aan de Premier League, willen ze hun geld elders halen.

Verdedigers voor prijs aanvaller

Sanneh van Midtjylland bijvoorbeeld. De Denen hoopten hem te verpatsten aan een kapitaalkrachtige club uit Engeland, maar er kwam niemand opdagen. Nu willen ze Anderlecht tien miljoen euro laten betalen. Tja, dat is een prijs die normaal gezien voor een aanvaller van niet eens Europese subtop betaald wordt.

Rezaei 7 miljoen? Charleroi moet op zoek naar een vervanger indien de Iranees vertrekt. En ze weten ook dat ze die op dit moment veel geld gaan moeten betalen, terwijl ze Rezaei zijn contract net verlengd hebben en dus sterk in hun schoenen staan. 

Geen solden

Geen enkele club gaat nu nog een sterkhouder aan 'soldenprijzen' laten vertrekken. Ze weten immers ook dat ze in Engeland geen bankzitters meer gaan oppikken, aangezien ze daar geen nieuwe spelers meer kunnen aantrekken. De kernen liggen er vast. Enkel heel overbodige spelers zijn nog haalbaar.

Voor Belgische ploegen zijn van de toplanden enkel nog Franse spelers redelijk betaalbaar. Nederland en de Scandinavische landen zijn ook opties. Zuid-Amerika ook, maar dan zit je met het probleem dat die meestal een aanpassingsperiode nodig hebben...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties