Reactie Anderlecht liet het aanvallend afweten en Hein weet hoe dat komt: "Ik had hem beter naast mij laten zitten"

Anderlecht liet het aanvallend afweten en Hein weet hoe dat komt: "Ik had hem beter naast mij laten zitten"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck was niet tevreden met wat Anderlecht op de mat legde tegen Club Brugge. De Brusselaars probeerden het spel van blauw-zwart te kopiëren. En dat is nu eenmaal hun sterkte niet.

Eén kans binnen de palen, de goal dus... Dat is veel te weinig, zeker met het efficiëntste spitsenkoppel van de Pro League tot nu toe in de rangen. "We toonden niet genoeg agressiviteit", analyseerde Vanhaezebrouck. "En daar moeten wij het toch van hebben. Pas na de 1-0 zijn we beginnen voetballen."

"Maar dan hebben we in de tweede helft te veel power play proberen te gebruiken. We hanteerden constant de lange bal. En dat is niet het voetbal dat Anderlecht wil tonen."

Najar en Bakkali: stonden erbij en keken ernaar

Hij probeerde met Najar en Bakkali nog iets te doen. "Maar Bakkali heeft twee keer de bal gekregen, de rest van de tijd zag hij ballen overwaaien. Dan kan ik hem beter naast mij op de bank laten zitten. Hetzelfde voor Najar. Ze stonden erbij en keken ernaar. En dat is geen verwijt naar hen. Het voetbal kwam er niet meer uit."

Met Dauda had hij wel nog een spits op de bank zitten. "Ja, ik had hem er kunnen inbrengen, maar je rekent toch nog op die twee jongens die de voorbije weken zo makkelijk scoorden. Daarbij, een kleine jongen erbij als die hoge ballen kwamen... Dat is ook geen oplossing." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties