De krankzinnige eis van Moeskroen: Vier wedstrijden laten herspelen

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 97 reacties
De krankzinnige eis van Moeskroen: Vier wedstrijden laten herspelen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend ontliepen Carcela, Ocansey, Wesley en Vranjes hun straf door de soap rond de indicatieve schorsingstabel. Moeskroen, dat z'n speler wél vier speeldagen moest missen, wil nu een bom onder de competitie leggen.

Standard ontdekte de fout bij de goedkeuring van die tabel, waardoor Wesley, Ocansey, Vranjes en Carcela vrijuit gingen. Moeskroen zag op de eerste speeldag verdediger Diedhiou wél geschorst worden voor vier speeldagen én onderging die straf gewillig. Nu voelen de Henegouwers zich uiteraard bekocht.

"We onderzoeken of we de wedstrijden kunnen herspelen”, aldus Paul Allaerts, algemeen directeur van Moeskroen in Het Nieuwsblad. “Wij voelen ons ongelijk behandeld. Toen het hele dossier zaterdag aan de oppervlakte kwam, hebben wij nog een vraag naar de voetbalbond gestuurd om te weten of wij Diedhiou tegen Eupen mochten opstellen. We hebben nooit antwoord gekregen.”

Ongelijke behandeling

"Wij gingen ervan uit dat wanneer die indicatieve tabel in Sportleven verschijnt, die ook rechtsgeldig is. Zo gaat het altijd. Nu niet. Omdat Bruno Venanzi (Standard-voorzitter, nvdr.) in de commissie zat die de tabel opstelde en ook in de raad van bestuur van de Pro League zit, wist hij dat er een fout was begaan. Dat is ongelijke behandeling omdat wij die voorkennis niet hadden." De vier wedstrijden die Moeskroen wil laten herspelen, tegen Club Brugge, Antwerp, Anderlecht en Eupen, verloor het alle vier.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties