De Wasico komt eraan: "Het leeft niet bij de spelers" vs. "We moeten die absoluut winnen"

Sander De Graeve Robby Morren
Sander De Graeve en Robby Morren vanuit Gent en Genk
| 17 reacties
De Wasico komt eraan: "Het leeft niet bij de spelers" vs. "We moeten die absoluut winnen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Waasland-Beveren en Sporting Lokeren verloren allebei in extremis op zondag en moeten dus met een wrang gevoel op de onderlinge derby af. Hoe leven de spelers uit beide kampen naar de 'Wasico' toe?

Lokeren is thuisploeg en zit in de hoek waar de klappen vallen. "We moeten niet rond de pot draaien, dat is een heel belangrijke wedstrijd voor ons. We moeten thuis absoluut die drie punten pakken, dat is écht nodig", aldus Killian Overmeire na de nipte nederlaag op bezoek bij AA Gent.

Ook Steve De Ridder erkent het gewicht van de onderlinge derby. "Dat de druk erop zit, is duidelijk. De fans willen dat we er alles aan doen om zeker tegen Waasland-Beveren te winnen." Bij Waasland-Beveren leeft de wedstrijd vooral bij de supporters, geeft Jur Schryvers aan. "Lokeren wordt een héél belangrijke wedstrijd voor ons, het wordt een partij op het scherp van de snee."

Wij gaan er alles aan doen om hen die overwinning te geven

-Jur Schryvers

"Het is een derby, maar ik kan niet zeggen dat dit echt leeft echt bij de spelers. Misschien bij Van Damme omdat hij wel van de streek is. Het is een wedstrijd en een gevoel dat vooral bij onze supporters leeft, maar wij gaan er alles aan doen om hen de overwinning te geven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties