? Van der Gijp en Derksen erg scherp voor nieuwe Club-aanwinst: "Schei toch uit en ga voetballen"

Redactie
| 20 reacties
? Van der Gijp en Derksen erg scherp voor nieuwe Club-aanwinst: "Schei toch uit en ga voetballen"
Foto: © photonews

Club Brugge rondde vorige week naast de komst van Kaveh Rezaei ook de transfer van Sofyan Amrabat af. Maar in het Nederlandse voetbalprogramma Veronica Inside waren de analisten van dienst erg scherp voor de Marokkaan die overkwam van Feyenoord.

Analisten Johan Derksen en René van der Gijp zijn duidelijk niet echt fan van Amrabat. "Alle Marokkaantjes hebben een handje van lopen met de bal", opent van der Gijp. "Ik had het gevoel dat Amrabat bij Feyenoord kwam en dacht dat het helemaal rond hem zou draaien. Dat was een tegenvaller", vulde Derksen aan.

"Die jongens worden niet meer omringd door zaakwaarnemers, maar door lakeien. Die pijpen ze nog net niet", grapte van der Gijp. "Wij werden vroeger door zaakwaarnemers begeleid. Zij zeiden: 'zeik niet en ga gewoon trainen'. Toen Dick Advocaat hem bij het Nederlandse elftal wilde halen, kwam hij met zeven man aandraven. Neem gewoon je vader of zaakwaarnemer mee. Schei toch uit en ga voetballen", klonk het scherp. 

Hofhouding

"Dat is het probleem. Al die Marokkaanse spelers hebben een hofhouding en die hebben nooit een kritisch woord", gaat Derksen verder. "Zij kennen het begrip kritiek niet meer en daarom schrikken ze altijd als er in dit programma zoiets wordt gezegd. Dan is het heiligschennis."

"De enige manier om het te regelen is zoals Donny van de Beek (Ajax, red.). Gewoon aantonen dat hij in het elftal thuishoort. En bij van de Beek is de concurrentie 10x zwaarder dan bij Feyenoord", besluit Derksen.

Opgelet, het laden van de beelden kan enkele ogenblikken duren...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties