Geel verlaat met opgeheven hoofd bekertoernooi na nederlaag tegen Beerschot Wilrijk: "Toch laten zien dat we het niveau aankunnen"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Lorenzo Matarrese blij met het niveau van zijn ploeg in match tegen Beerschot Wilrijk

Geel verlaat met opgeheven hoofd bekertoernooi na nederlaag tegen Beerschot Wilrijk: "Toch laten zien dat we het niveau aankunnen"
Foto: © photonews

ASV Geel kon afgelopen zondag het bekertoernooi met opgeheven hoofd verlaten. De mannen van Bart Janssens verloren thuis met 0-2 van Beerschot Wilrijk, maar een een afgang werd het dus zeker niet.

Met een ploeg vol jonkies - de gemiddelde leeftijd bij Geel was nog geen 21 jaar - probeerde de club uit eerste amateur Beerschot Wilrijk het vuur aan de schenen te leggen. Aanvoerder Lorenzo Mataresse (archieffoto 2016, red.) , ex-STVV en Genk en ook amper 21 jaar oud, analyseerde achteraf. 

"We wilden in het begin van de wedstrijd observeren. Het plan was om tot aan de rust de nul te houden", aldus Mataresse bij Voetbalkrant.com. "We wilden gewoon worden aan het ritme. Hoe meer de tijd verstreek, hoe meer we begonnen te voetballen."

Penaltyfase

Bij de eerste goal was de centrale verdediger zelf betrokken. "Ik ging in duel nadat we een hoekschop niet hadden weggekregen. De bal was tussen mij en de andere speler (Joren Dom, red.) en ik wilde de bal wegtrappen. Ik zette mijn voet hoog, maar hij kopte naar de bal. De scheidsrechter besliste dat het penalty was. Of het er één was? Dat is een twijfelgeval. Sommige refs fluiten daarvoor, sommige niet."

Al overheerste achteraf toch een tevreden gevoel. "We hebben toch laten zien dat we het niveau aankunnen. We hebben nog amper iets weggegeven. Zij raakten nog weinig de bal, dus ik ben wel blij dat we dat konden brengen. Zo'n wedstrijd maakt ons klaar voor de competitie", besluit Matarrese

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties