Opgeluchte Wouter Vrancken ziet bij KV Mechelen nog steeds heel wat werkpunten na eerste competitiezege

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Mechelen
| 2 reacties
Opgeluchte Wouter Vrancken ziet bij KV Mechelen nog steeds heel wat werkpunten na eerste competitiezege
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was zondag van moeten voor KV Mechelen tegen Tubeke. Maar in de eerste competitiematch met Wouter Vrancken die de sportieve touwtjes in handen had, werd wel voor het eerst gewonnen. En dat zorgde voor opluchting bij de nieuwe KVM-coach.

"Als je na zo'n periode de overwinning kan pakken, dan is dat een hele opluchting", slaakte Vrancken een zucht van opluchting. "We hebben nagelaten om de match af te maken en dan is het strijden tot de laatste seconde. Dat er nog veel werk is? Op twee weken kan je niet alles van de jongens verwachten. Ik denk dat het een heel positief was met welk gevoel ze op het veld stonden."

KV Mechelen kende een matige tot slechte eerste helft, tot in het slot de enige treffer van Tainmont viel. "Ik vond ons het eerste kwartier goed, maar daarna vielen we stil tot de laatste vijf minuten van de eerste helft", analyseerde Vrancken. "We gaven weinig kansen weg, behalve dan op stilstaande fases, omdat ze heel veel lengte in huis hebben."

Omschakeling en blok moeten beter

Ondanks die eerste zege is er dus nog werk in het AFAS stadion. "Ik denk dat onze omschakeling en het compact blok nog steeds beter kunnen. En in de beker waren de jongens bang om aan de bal te komen of om iets fout te doen. Zolang dat in je lijf zit, kan je niet bevrijd spelen. Maar de drie punten zijn binnen. Dat is het belangrijkste", besluit de Mechelen-coach. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties