Pro League komt met beslissing over 'indicatieve tabel' én voorstel over transfermercato naar buiten

Pro League komt met beslissing over 'indicatieve tabel' én voorstel over transfermercato naar buiten
Foto: © photonews

De Pro League zat vandaag samen en op de agenda stonden toch een paar bijzonder belangrijke punten: de indicatieve tabel en het vroeger sluiten van de transfermarkt sprongen in het oog. En daar zijn beslissingen over genomen.

Na de vergadering van de Pro League communiceerde voorzitter Marc Coucke het volgende: 

1. De indicatieve tabel werd unaniem goedgekeurd in de Raad van Bestuur, ook door Standard-voorzitter Bruno Venanzi, en iedereen was het erover eens dat die al sinds januari geldig was voor dit seizoen.

2. CEO Pierre Francois zal een ethische code uitwerken voor meer respect tegenover de arbitrage in commentaren.

3. De Pro League is voorstander van het gebruik van de virtuele buitenspellijn en CEO Pierre Francois probeert die tegen de start van de play-offs operationeel te hebben. Als alle clubs akkoord zijn, zal de Internationale Reglementscommissie of de FIFA geen bezwaar maken, meent de Pro League.

4. Op de volgende vergadering zal men de debatten openen over het vroeger sluiten van de zomertransferperiode. Er is een draagvlak voor de deadline die Italië hanteert: dit jaar was dat 18 augustus.

5. De Pro League is niet akkoord met de voorwaarden die de amateurclubs stelden om de beloftenploegen in hun reeksen te laten spelen. Het voorstel om de licentievoorwaarden voor clubs die stijgen naar 1B in het eerste jaar te versoepelen, werd verworpen.

6. Vanaf de 1/16de finales van de Crocky Cup zal er in de verlengingen een extra vervanging kunnen gebeuren.

7. KV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans zal de Pro League opnieuw vertegenwoordigen in het Uitvoerend Comité. Hij won de stemming van Michael Verschueren van Anderlecht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties