Oostende-spelers weten waar het schoentje wringt: "Misschien hebben we mijn voetbal wel nodig ja"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Oostende
| 2 reacties

De spelers van KV Oostende weten dat ze aanvallend niet genoeg brengen

Oostende-spelers weten waar het schoentje wringt: "Misschien hebben we mijn voetbal wel nodig ja"
Foto: © photonews

KV Oostende voetbalt eigenlijk niet slecht... tot 20 meter van het doel van de tegenstander. Daar loopt het telkens mis of is er te weinig volk in de box. En de spitsen? Tja...

Verheyen heeft iedereen die hij heeft al geprobeerd in de spits, maar scoren doen ze niet. Deze keer mocht Sindrit Guri het een uur proberen. Ook zonder succes. "We brengen aanvallend inderdaad te weinig", knikte Fernando Canesin. "We missen automatismen, denk ik. Sakala en Guri komen uit een andere competitie en dat loopt nog niet zo goed."

Aleksandar Bjelica bracht met een héél slimme assist - terwijl die van Cercle niet aan het opletten waren - de 1-1 aan. "Slim gedaan? Ja, dat zal wel. Die verdedigers letten niet goed op", zei hij schouderophalend. "Dat het aanvallend te weinig is? Dat is een correcte analyse van jou."

Boonen? De oplossing?

"Het heeft meer met ons voetbal te maken dan met de spitsen. Met één spits tegen vier verdedigers, dan kan die niet veel doen hé. Er is veel te weinig aansluiting vanuit het middenveld. En dat is al heel het seizoen het probleem", aldus de Serviër.

De oplossing is misschien wel een 19-jarige middenvelder. Met Indy Boonen werd er ineens wel gevoetbald. "Soms zie je wel dat ze mijn soort voetbal missen", zei hij zelfbewust. "Er was weinig creativiteit en dat kan ik wel brengen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties