Cercle Brugge zit ook met spitsenprobleem, Mercier geeft verklaring
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 2 reacties

De spitsen van Cercle Brugge scoren ook niet voldoende

Cercle Brugge zit ook met spitsenprobleem, Mercier geeft verklaring
Foto: © photonews

Spitsen zijn er om doelpunten te maken. Wat sommige coaches ook mogen beweren... Laurent Guyot, trainer van Cercle Brugge, heeft er genoeg rondlopen, maar geen enkele die consequent het doel weet te vinden.

Bruno maakte vier goals, Tormin eentje en De Belder geen tot nu toe. Alle drie stonden ze zaterdag op het veld. Er zijn echter verzachtende omstandigheden. Cercle Brugge speelt in blok, vooral verdedigend. "Onze aanvallers moeten heel hard werken en dat hebben ze tegen Oostende ook weer gedaan. Het kan dan wel zijn dat ze in de zestien wat frisheid ontbreken", zei Xavier Mercier, de bevoorrader van de aanvallers.

Guyot ziet ook dat er te weinig efficiëntie in zijn ploeg zit. Cercle Brugge had voor de rust genoeg kansen om Oostende op 0-2 te zetten. "En dan hadden we de wedstrijd doodgemaakt", beweert de Fransman. "Dat is het enige waarvan ik spijt heb, want voor de rest speelden we een goeie match. Met het drieluik Genk, Club Brugge en Anderlecht voor de boeg was een driepunter welkom geweest."

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties