Anderlechtspitsen krijgen wind van voren: "Ze raken geen dood paard voorbij"

Anderlechtspitsen krijgen wind van voren: "Ze raken geen dood paard voorbij"
Foto: © photonews

De eerste speeldagen konden ze niets misdoen, ondertussen zijn Dimata en Santini allebei al wat van hun wolk getuimeld.

Met zeven (Santini) en vijf (Dimata) doelpunten bezetten beide spitsen van RSC Anderlecht voorlopig nog steeds de eerste twee plaatsen in het topschuttersklassement, maar elf van die twaalf goals vielen in de eerste drie speeldagen.

Niet de top

Ondertussen staan ze beiden dus al respectievelijk vier en drie weken droog in de competitie, waardoor het vertrouwen ook gezakt lijkt. De eerste kritiek van de analisten klinkt ondertussen steeds luider. "De aankopen zijn niet goed genoeg geweest, op het middenveld draait het niet goed, … de ambitie van Anderlecht werd te laag gesteld als je die twee spitsen koopt. Santini en Dimata dat is net niet de top, paars-wit had meer geld moeten besteden", vond Jan Mulder bij Sporza. Een kritiek die Aad De Mos ondertussen al deelde.

En ook Johan Boskamp is duidelijk in Het Belang van Limburg: "Ik heb altijd twijfels gehad bij beide spitsen, ondanks die hoerastemming de eerste matchen. Europees vallen ze door de mand, want hoe wil je op een kleine ruimte het verschil maken als je nog geen dood paard voorbij kan?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties