De Condé ziet Trossard als voorbeeld: "Spelers en entourage worden nerveus als ze op hun 18de niet vast in de ploeg staan"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 3 reacties

Dimitri De Condé meent dat Leandro Trossard het juiste carrièrepad koos

De Condé ziet Trossard als voorbeeld: "Spelers en entourage worden nerveus als ze op hun 18de niet vast in de ploeg staan"
Foto: © photonews

Leandro Trossard is dé man van het moment. Niet enkel omwille van zijn hattrick afgelopen weekend, want de flankaanvaller is al heel het seizoen goed en bepalend voor Genk. Op zijn 23ste is hij tot volle rijpheid gekomen. Dimitri De Condé looft het geduld dat de jonge Rode Duivel toonde.

De Condé beseft immers dat het tegenwoordig niet meer evident is dat een speler zo lang op zijn doorbraak wacht bij een club. "Leandro is voor ons hét voorbeeld voor vele jonge voetballers", zegt de technisch directeur in HLN.

"Er zijn natuurtalenten die al op hun 18de of 19de klaar zijn om door te breken, maar dat zijn de uitzonderingen. Alleen beseffen jonge spelers dat niet altijd. De spelers en hun entourage worden nerveus als ze op hun 18de niet vast in de ploeg staan. Leandro heeft bewezen dat je er ook langs een andere weg kunt geraken."

Uitleenbeurten

Trossard liet zich zelfs vier keer uitlenen om zich klaar te stomen. "Het is niet evident voor een jonge speler om door te breken in tweede klasse, waar het toch meer knokken is. Hoewel hij mooie statistieken kon voorleggen, bleek het de leerschool die hij nodig had."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties