Ook jeugdcoach bij Anderlecht heeft nog bijzonder straf verhaal over Remco Evenepoel

Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 15 reacties
Ook jeugdcoach bij Anderlecht heeft nog bijzonder straf verhaal over Remco Evenepoel
Foto: © photonews

't Is eens leuk als je voetbal en wielrennen in één artikel kan verenigen. Remco Evenepoel heeft die brug geslagen door als voormalige voetbaltalent vandaag de wereldtitel tijdrijden binnen te halen. Stéphane Stassin, zijn voormalige coach bij Anderlecht, heeft nog een straffe anekdote.

Stassin is één van de lopers voor 'Tous à bord', een organisatie die ervoor zorgt dat rolstoelgebruikers ook eens een marathon kunnen meedoen. In oktober 2016 stond Stassin aan de start van de Brussels Marathon. Ze kregen wat voorsprong, maar uiteraard werden ze ingehaald door de Kenianen.

Maar ineens... "Ik zag een paar Kenianen passeren en plots voelde ik iemand op mijn schouder kloppen', aldus Stassin in S/V Magazine. "Ik hoorde hem roepen: 'Hey coach!' Het was Remco Evenepoel en hij liep op de zevende of achtste plaats."

In de top twintig

"De dag ervoor hadden we een belangrijke match gewonnen en woensdag moesten we opnieuw spelen. Ik had de jongens expliciet gevraagd om hun zondag te gebruiken om te rusten. Remco had daar niets te zoeken en ik vroeg dus waar hij mee bezig was. 'Gewoon, een wedstrijdje lopen, coach.'"

"Hij lachte en liep verder. Hij was toen zestien jaar en hij is in de top twintig geëindigd. Dat hij een volledige match in de benen had, stoorde hem blijkbaar niet.'

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21692 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK

Nieuwste reacties