Ferrera komt voor het eerst terug op blamage: "Iedereen was beschaamd"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Beveren
| 4 reacties
Ferrera komt voor het eerst terug op blamage: "Iedereen was beschaamd"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Door het supportersprotest bij Waasland-Beveren na de blamerende bekeruitschakeling tegen Mandel United, kon Yannick Ferrera dinsdag niet reageren. Er was toen ook geen persconferentie voorzien. Vandaag deed hij dat op zijn wekelijkse persconferentie wél.

"Ik heb het liever vooral over morgen (de belangrijke wedstrijd tegen Moeskroen, nvdr.)", opende Ferrera, maar de vragen over de bekeruitschakeling bleven uiteraard komen. "Wat dinsdag gebeurd is, is gebeurd. Dat mag als je tien euro betaald hebt voor die wedstrijd, dat moeten we aanvaarden. Iedereen was beschaamd", reageerde hij op het protest achteraf.

Hij wou vooral zijn spelers niet afvallen. "Was ik boos op de spelers? Ik heb mijn spelers nog nooit aangevallen en zal dat ook nooit doen. Het kan en moet uiteraard altijd beter, maar dat is zowel bij een overwinning als een nederlaag altijd het geval. Uiteraard hadden we meer kunnen lopen en werd het vergroot omdat het tegen een Amateurclub was."

Dit team had altijd moeten winnen tegen Mandel, anders hebben we echt een probleem

-Ferrera over zijn keuze voor veredeld B-elftal

Ferrera had zijn team grondig gewijzigd, maar daar bleef hij ook achter staan. "Deze ploeg had altijd moeten winnen tegen Mandel. Als dat niet zo is, hebben we echt een probleem. De ploeg die al enkele dagen op het bord stond, is een ploeg die wedstrijden in 1A kan winnen."

Geen gebrek aan mentaliteit, wel aan kwaliteit

De bekerwedstrijd werd ook niet te licht opgenomen. "Zeggen dat het aan de mentaliteit lag, is te kort door de bocht. We zijn die ploeg zelfs twee keer gaan scouten, en we waren niet slecht gestart. Alleen ging hun eerste kans binnen en kregen we een mentale tik. We hebben gewoonweg te weinig kwaliteit gebracht. Speel die match nog tien keer met dezelfde kwaliteit en we verliezen ze nog alle tien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties