Ferrera voelt steun spelers: "Ze weten wat er voor mij op het spel staat"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Beveren
| 1 reacties
Ferrera voelt steun spelers: "Ze weten wat er voor mij op het spel staat"
Foto: © photonews

Vandaag is het D-day voor Yannick Ferrera en Waasland-Beveren. Tegen Moeskroen moet er gewonnen worden, zoniet rolt wellicht de kop van de trainer. Ferrera voelt alvast de steun van zijn groep.

"Ik heb altijd de steun van de spelers gevoeld. Natuurlijk haten de zeven spelers die naast de selectie vallen mij, maar ik schakel niemand uit en daar zijn heel wat voorbeelden van. Keita was er in de eerste vier matchen nooit bij, maar sinds Genk ging niet meer uit de ploeg", aldus Ferrera die benadrukt dat hij geen spelers zelf opzij zal schuiven.

"Ik wil niemand uitschakelen, maar ze moeten blijven werken en mogen het niet meteen opgeven. Net zoals de trainer het ook niet opgeeft. Soms heeft iemand nog meer stampen nodig om terug op te staan. Iemand schrappen van de lijst, doe ik niet", die steun krijgt hij nu terug van zijn groep.

Als we na vijf minuten een goal slikken, krijgen we er misschien vier

"Ik heb de indruk dat ze ook weten wat er voor mij op het spel staat. Start je morgen (zaterdag, nvdr.) en scoor je, krijg je vertrouwen. Als je na vijf minuten een goal pakt, krijg je er misschien vier. Mentaal is het niet makkelijk voor deze groep. Ze zijn jong, onervaren en elke klap die ze extra krijgen is niet makkelijk te verteren. Als je als negentienjarige bij een slechte voorzet uitgefloten wordt, is dat hard."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties