Hein Vanhaezebrouck spreekt over de challenge van Anderlecht en zet aanvaller uit de wind

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 2 reacties
Hein Vanhaezebrouck spreekt over de challenge van Anderlecht en zet aanvaller uit de wind

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht kende een moeizame aanloop naar het Europa League-duel tegen Dinamo Zagreb. De Brusselaars gingen er genadeloos uit in de Belgische beker tegen Union (0-3) en raakten niet voorbij STVV (0-0).

Paars-wit wil snel weer de touwen doen trillen. "Scoren is de challenge", zei coach Hein Vanhaezebrouck woensdag in aanloop naar de EL-afsrpaak. "Dat deden we in het begin heel vlot en is nu wat weggevallen."

"We besteden er veel aandacht aan op training, maar de déclic moet er eens komen in een match. Met enkele goals ontneem je ook de druk op de verdediging en de doelman."

Geen vertrouwensprobleem

Volgens Vanhaezebrouck is er geen sprake van een vertrouwensprobleem. "De kopbal van Ivan (Santini, red.) tegen STVV net naast de paal is geen kwestie van vertrouwen of kwaliteit, maar van geluk."

"Ivan scoort altijd en overal, ook tijdens de week op training. Bij hem is dat geen probleem, hoewel hij het zich wel aantrekt. Dat moet hij niet doen. Hij is niet het probleem dat we minder tot scoren komen."

"Er zijn andere jongens die in scoringspositie en moeten scoren", vindt Vanhaezebrouck. "Daar hebben we de jongste dagen veel aandacht aan besteed. Hopelijk betaalt zich dat terug."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties