Twee JPL-spelers kunnen vaste Rode Duivels worden, maar dan moeten ze een 'Meunierke' doen
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 5 reacties

Eddy Snelders weet hoe Hans Vanaken en Leandro Trossard vaste waarden kunnen worden bij de Rode Duivels

Twee JPL-spelers kunnen vaste Rode Duivels worden, maar dan moeten ze een 'Meunierke' doen

De 'bronzen' generatie van de Rode Duivels is één om van te blijven genieten, maar tegelijkertijd zitten een aantal sleutelspelers stilaan aan hun houdbaarheidsdatum. Wie gaan de nieuwe vaste waarden worden?

Bondscoach Roberto Martinez gaf in de laatste twee interlandsbreaks al aan dat hij inzet op de JPL. Analist Eddy Snelders maakt daar wel een kanttekening bij. "De internationals van de Belgische competitie zullen eerst nog een stap moeten maken naar het buitenland en daar bevestigen dat ze het niveau aankunnen."

"Zoals Meunier na zijn vertrek bij Club. Wie dacht toen dat hij een certitude zou zijn bij PSG, en zelfs genoemd zou worden bij Real? Dat zou ook kunnen gelden voor Vanaken en Trossard", zegt hij in HLN.

Vanaken en Trossard

Zouden die twee het écht kunnen halen? "Over Vanaken zeggen sommigen dat hij te traag en te weinig wendbaar is voor het allerhoogste niveau. Dan zeg ik: 'Geef hem eerst een kans.'"

"Trossard is meer het explosieve type, technisch sterk op de korte ruimte. Hij heeft aanvallend iets wat de buitenlandse clubs aanspreekt. Hij kende vorig seizoen wel blessurelast, nu is hij weer out. Maar als hij Europees presteert en in de nationale ploeg kansen krijgt, zal de erkenning uit het buitenland makkelijker komen", aldus Snelders.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties