René Weiler is hard voor Anderlecht - en zien we hem ooit nog terug? "Misschien met een andere Belgische ploeg kampioen worden"
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 22 reacties

René Weiler is hard voor Anderlecht - en zien we hem ooit nog terug?

René Weiler is hard voor Anderlecht - en zien we hem ooit nog terug? "Misschien met een andere Belgische ploeg kampioen worden"
Foto: © photonews

Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken, een spreekwoord dat je perfect kan toepassen op René Weiler. De voormalige trainer van Anderlecht is sinds zijn ontslag niet meer in België geweest, maar spreekt nog net als toen.

Zijn passieve speelstijl, zijn commentaar op alles en iedereen, zijn band met de supporters... Het maakte René Weiler niet de meest populaire trainer ooit in Anderlecht. In een interview met Het Nieuwsblad komt hij nog eens hard terug op zijn passage.

Voor de domme verstaander: ik heb Anderlecht nationaal en internationaal weer op zijn positie gebracht

"Ik ben heel gelukkig voor hen die tevreden zijn met het spelniveau voor en na mij. Voor de domme verstaander: ik heb Anderlecht nationaal en internationaal weer op zijn positie gebracht", meent Weiler. "Ik heb de waarde van belangrijke spelers doen stijgen. Het werk van onze staf was uitstekend. Weet je wat slecht was? De visie van bepaalde ellendige journalisten."

De grote traditie van Anderlecht kon en kan hem eveneens niet bijzonder interesseren. "Met traditie win je geen matchen", spreekt Weiler. "Tijden veranderen, je moet niet in het verleden leven. Op Anderlecht zijn er veel onnozelheden verkondigd, alleen maar om mij te schaden."

Met een andere Belgische ploeg kampioen worden lijkt me wel leuk

Weiler kreeg nog de vraag of we hem ooit zullen terugzien. "Dat kan. Kampioen worden met een andere Belgische club, dat lijkt me wel iets. (lacht) En ik kom naar Zwitserland-België. Die match is in Luzern."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties