Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe spreekt zich uit over de toekomst van coach Ivan Leko

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 41 reacties
Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe spreekt zich uit over de toekomst van coach Ivan Leko
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Verschillende prominenten van het Belgische voetbal woonden vrijdagavond België - Zwitserland bij. Ook ondervoorzitter Bart Verhaeghe was van de partij.

De sterke man die natuurlijk ook voorzitter en eigenaar van Club Brugge is, bevestigde zijn vertrouwen in coach Ivan Leko. De Kroaat werd deze week opgepakt en verhoord in het kader van het fraudeonderzoek.

“De feiten die hem ten laste worden gelegd dateren van 2015. Die moeten nog onderzocht worden. Ivan Leko heeft steeds ter goeder trouw gehandeld. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij die zaak zal uitklaren", zei Verhaeghe bij VTM Nieuws.

Wettelijk kader

Verhaeghe vindt dat de politiek dringend tot actie moet overgaan. "De Pro League is al lang vragende partij om het wettelijk kader van de makelaars te regelen. Het is zeer vreemd dat ze betaald worden door de tegenpartij. Ze verdedigen een speler en worden betaald door een club, dat is wettelijk zo geregeld."

"We hebben het al vaak aan de politiek gevraagd om daar initiatief in te nemen en die wetgeving te gaan wijzigen. Er zijn heel veel goede plannen en die plannen liggen allemaal klaar in het Belgisch voetbal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties