Franse routinier zet punt achter internationale carrière: "Het voelt alsof ik een slag tegen de achterkant van het hoofd kreeg"

Clint Vens
| 1 reacties
Franse routinier zet punt achter internationale carrière: "Het voelt alsof ik een slag tegen de achterkant van het hoofd kreeg"

De weelde bij de Franse nationale ploeg is enorm. 'Les Bleues' kunnen wel twee volwaardige elftallen van gelijkaardige kwaliteit op de mat brengen. Met Varane, Umtiti en Kimpembe beschikken de Fransen ook in het defensief compartiment over enkele wereldtoppers.

Die andere topper in de verdediging, Laurent Koscielny, was er op het afgelopen WK in Rusland niet bij wegens een zware achillespeesblessure. De 33-jarige verdediger was er het hart van in: "Dat WK zal altijd een zwarte vlek op mijn carrière en in mijn leven blijven. De Franse zege heeft me op psychologisch vlak veel meer pijn gedaan dan mijn blessure'', zegt Koscielny aan Canal +

Teleurstelling

De verdediger van Arsenal beslist nu om er de brui aan te geven bij 'Les Bleues', Koscielny is ontgoocheld in enkele personen: "Alleen op mijn verjaardag op 10 september kreeg ik van Didier Deschamps een sms-berichtje. Naast de coach ben ik nog teleurgesteld in vele anderen. Het voelt alsof ik ik een slag tegen de achterkant van het hoofd kreeg.''

Geen spijt

Toch zijn er ook veel mooie momenten geweest voor Koscielny: "Ik denk dat ik altijd alles gegeven heb voor mijn land. Ik heb twee EK’s en een WK gespeeld... Die blessure verandert daar niets aan. 'Les Bleus', daar maak ik een kruis over. Ik zal altijd supporter blijven van de ploeg, maar één ding is zeker: ik zal geen spijt hebben van deze beslissing."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nations League A

Nieuwste reacties