De truken van de makelaars: "Ze dagen op in een discotheek in het gezelschap van enkele dames"

De truken van de makelaars: "Ze dagen op in een discotheek in het gezelschap van enkele dames"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De macht van de spelersmakelaars... Het is een onderwerp dat het Belgisch voetbal op dit moment beheerst. Het evolueerde van een paar gedreven ex-spelers die het beste met hun cliënten voor hadden naar een miljoenenbusiness waarin het 'survival of the fittest' werd.

En alle trucs zijn gepermitteerd. "Ik ken twee Vlaamse discotheken waar mensen werken die spelers­makelaars tippen als er een voetballer komt. Dan dagen ze plots zelf op, al dan niet in het gezelschap van enkele dames. Alles wat kan dienen om een speler voor jou te winnen, kan helpen. En het betaalde gezelschap is dan een voorschot op de transfer die ze een jaar later doen”, vertelt een makelaar in Het Nieuwsblad.

Fernand Goyvaerts, de betreurde ex-speler van Real Madrid, was één van de pioniers. Zijn weduwe Renée getuigde ook: "Het gaat al lang niet meer over voetbal, het gaat over geld. Je ziet clubs die steeds met dezelfde makelaars werken en hen alle spelers laten aanbrengen. Wat ik me dan afvraag: scouten zij zelf niet meer, dat ze zo afhankelijk worden? Elke mogelijke wedstrijd ter wereld is toch te zien op je laptop? Het enige wat ik kan bedenken: financiële constructies waar beiden beter van worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties