Twee primeurs voor OHL-doelman Nick Gillekens na zege in Westerlo: "Maar er was een beetje geluk nodig"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Westerlo
| 0 reacties

Nick Gillekens stopte zijn eerste strafschop tegen Westerlo

Twee primeurs voor OHL-doelman Nick Gillekens na zege in Westerlo: "Maar er was een beetje geluk  nodig"
Foto: © photonews

Als ze bij OHL één uitblinker moesten aanduiden na de 0-1 zege op het veld van Westerlo, dan was het niet doelpuntenmaker Elliot Moore maar wel sluitstuk Nick Gillekens. Het Leuvense jeugdproduct bleef echter bescheiden na zijn eerste competitieminuten én de eerste clean sheet van dit seizoen.

Door het ontbreken van Kawin Thamsatchanan mocht Gillekens bij OHL nog eens plaatsnemen onder de lat. De jonge doelman beschaamde het vertrouwen niet en pakte uit met enkele straffe reddingen én een penaltysave.  "Er was een beetje geluk bij die penalty", bleef Gillekens nederig. "Bij een strafschop moet je gokken en op sommige momenten heb je het geluk aan je zijde."

Bovendien was er naast de eerste clean sheet van het seizoen bij OHL nog een primeur voor de jonge doelman. "Het is de eerste keer dat ik een penalty stop", lachte hij. "Ik weet dat dat niet mijn specialiteit is omdat ik vaak nog van kant verander. Maar ik heb met Copa een heel ervaren keepertrainer en die staat me bij als het nodig is."

Nieuwe start

Deze zege was broodnodig voor de Vlaams-Brabanders. "Ik denk dat dit een resultaat van de groep is. We hebben de laatste twee weken hard gewerkt en door het wegvallen van die wedstrijd tegen Lommel hebben we extra focus gelegd op bepaalde dingen", vervolgt Gillekens.

"Dat loonde in een puik resultaat. Iedereen is opgelucht dat we die mindere resultaten van tafel hebben geveegd en dat we hopelijk nu op een nieuwe start kunnen verder bouwen. Of ik verwacht om volgende week ook te spelen? Dat hangt volledig van de coach af. Hij zal bepalen welke elf er starten. Dat is zijn job", aldus Gillekens

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

 Promotion Play-offs - Finale (T) Betfirst
OH Leuven OH Leuven 02/08 Beerschot Beerschot

Nieuwste reacties