Genk geeft zege tegen Standard alsnog uit handen: "Bewezen dat we meer kunnen dan 'romantisch' voetballen"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Luik
| 0 reacties

Jere Uronen al bij al niet ontevreden met gelijkspel op veld van Standard

Genk geeft zege tegen Standard alsnog uit handen: "Bewezen dat we meer kunnen dan 'romantisch' voetballen"
Foto: © photonews

Veel ploegen kunnen leven met een punt op het veld van Standard, maar bij KRC Genk was het toch een tikkeltje zuurder. In het slot van de match kon Luyindama de 1-1 nog in doel trappen. "We waren iets te naïef", aldus linksback Jere Uronen.

De teleurstelling was groot, maar uiteindelijk kon de Fin best leven met een billijke puntendeling. "We wisten dat dit een moeilijke verplaatsing was", vertelde Uronen na de match. "We hebben 93 minuten goed gespeeld, maar dan verloren we 10 seconden de concentratie. We waren iets te naiëf. We moeten volwassener worden. Alle 11 spelers, want dat wordt afgestraft tegen goede teams."

"Spijtige zaak, want we kunnen trots zijn op onze goede wedstrijd. Zeker in de tweede helft ging het goed. Dit voelt aan als twee verloren punten, maar binnen enkele dagen zullen we blij zijn met dit punt. 2 minuten na het einde was er veel teleurstelling, maar ik denk niet dat er veel ploegen hier komen winnen. Woensdag is er alweer een nieuwe en belangrijke match (tegen Antwerp, red.)."

Romantisch en naïef

Het moet niet altijd mooi zijn. Genk toonde ook heel veel strijd en vechtlust tegen de Rouches. "Het was een fysieke wedstrijd", beaamde Uronen. "We hebben getoond dat we dit soort matchen ook aankunnen. Soms wordt er gezegd dat we te romantisch en naïef zijn, maar vandaag hebben we bewezen dat we ook hard kunnen zijn. Dit is opnieuw een stap in de goede richting."

Genk had bovendien Club op 5 punten kunnen zetten. Nu zijn het er 'slechts' 3. "Het is nog te vroeg om naar die ranking te kijken. Maar we zijn op het goede pad", besluit de verdediger. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties