Reactie Marc Brys was het oneens met de penalty in het voordeel van Club Brugge: "Volgens mij is dat niet de essentie van voetbal"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 48 reacties
Marc Brys was het oneens met de penalty in het voordeel van Club Brugge: "Volgens mij is dat niet de essentie van voetbal"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Markant moment kort voor het halfuur in STVV - Club Brugge. Nadat Hans Vanaken een huizenhoge kans liet liggen, floot scheidsrechter Jonathan Lardot toch nog een strafschop voor een overtreding op Wesley Moraes eerder in dezelfde actie.

Lardot ging op aanraden van de VAR naar de beelden kijken, en aarzelde lang om de bal op de stip te leggen. Het oponthoud duurde zowaar 4 minuten.

Bij Sint-Truiden waren ze niet te spreken over de beslissing. "We hebben het er moeilijk mee", zei coach Marc Brys achteraf. "De scheidsrechter gaf duidelijk voordeel, en werd dan gecorrigeerd door de VAR. Club kreeg op die manier twee keer de kans om te scoren. Dat is volgens mij niet de essentie van voetbal."

"De manier waarop we de 1-1 slikten, was een enorme dreun. Je zag dat de fase in de hoofden van de spelers kroop."

In de groep leefde het gevoel dat we 2 punten meer moesten hebben

STVV ging met een 1-2-achterstand de rust in. In de tweede periode kwamen de Kanaries nog langszij. "We speelden opnieuw met meer dreiging, waarna uiteindelijk dat doelpunt viel. In de groep leefde het gevoel dat we 2 punten meer moesten hebben", aldus Brys.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties