Is Trond Sollied de geschikte man voor Sporting Lokeren? "Daar bestaat zelfs geen discussie over"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 10 reacties
Is Trond Sollied de geschikte man voor Sporting Lokeren? "Daar bestaat zelfs geen discussie over"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Trond Sollied moet Sporting Lokeren er weer bovenop helpen. De Waaslanders bereikten maandag een mondeling akkoord met de 59-jarige Noor.

Sollied maakte Club Brugge in 2003 en 2005 kampioen, en loodste in 2008 AA Gent naar de bekerfinale. Is hij de ideale man om Lokeren uit het slop te trekken?

"Voor mij bestaat daar geen discussie over", zegt ex-doelman Stijn Stijnen die met Sollied samenwerkte bij blauw-zwart. "Lokeren is in principe te klein voor een trainer met zijn kwaliteiten. Door omstandigheden is hij een tijdje (vijf jaar om precies te zijn, red.) uit roulatie geweest. Maar het is nooit te laat om weer in de trainerswereld te stappen."

"Trond wijkt nooit van zijn visie af, hij werkt met duidelijke richtlijnen

Wat maakt Sollied dan zo sterk als coach? "Trond is iemand die nooit van zijn visie afwijkt", vervolgt Stijnen. "Hij werkt met duidelijke richtlijnen op training, die quasi altijd hetzelfde zijn. Zo kweek je snel automatismen, wat ons sterk maakte. Ook de manier waarop hij met zijn spelers omging bij Club, was speciaal."

Werken bij een topclub is natuurlijk iets anders dan bij een ploeg die tegen de degradatie vecht. "Hij zal met minder kwaliteit aan de slag moeten gaan, maar ook bij AA Gent en in eigen land heeft hij goed gepresteerd. Ik twijfel er geen seconde aan dat hij bij Lokeren successen kan boeken", besluit Stijnen.

Stijnen en Sollied in 2003 op oefenkamp met Club Brugge in het Turkse Antalya
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties