Vanhaezebrouck vraagt geduld waar er geen is: "Als Saelemaekers, Bornauw en Amuzu evenveel tijd krijgen als Trossard..."

Vanhaezebrouck vraagt geduld waar er geen is: "Als Saelemaekers, Bornauw en Amuzu evenveel tijd krijgen als Trossard..."
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck neemt de laatste tijd graag Racing Genk als voorbeeld. Niet helemaal onterecht om zich daaraan te willen spiegelen, maar hij beseft ook dat Anderlecht nog ver van dat niveau af zit.

Anderlecht heeft veel jonge gasten in zijn kern. "En die maken nog fouten. Ze zijn niet allemaal al klaar om matchen te beslissen en bepalend te zijn. Dat komt nog, maar ze hebben tijd nodig. Tijd die er op Anderlecht niet is. Kijk, iedereen is - ik ook - vol lof over Genk, maar die hebben drie jaar kunnen bouwen aan hun ploeg."

"Ik weet nog dat Trossard in de tribune zat en dat Samatta de duimen moest leggen voor Karelis. Die ploeg is nu rijper en matuurder geworden. Ik garandeer u dat als Bornauw, Saelemaekers, Amuzu,... nog twee jaar de tijd krijgen, ze ook bepalend zullen zijn. Alleen heeft men bij Anderlecht geen geduld. Wij moeten altijd voor de prijzen strijden. Pas op, dat vind ik ook. Maar met de play-offs hebben we wat meer tijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties