Reactie De Boeck razend na nieuw onbegrijpelijk puntenverlies: "Het is best dat ik niet teveel zeg, ik word er misselijk van"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Kortrijk
| 2 reacties
De Boeck razend na nieuw onbegrijpelijk puntenverlies: "Het is best dat ik niet teveel zeg, ik word er misselijk van"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Kortrijk gaf een dubbele voorsprong tegen Waasland-Beveren op een onbegrijpelijke manier weg. Ook coach Glen De Boeck zag zijn ploeg inzakken en was achteraf woest.

Met recht en rede, het is immers niet de eerste keer dat KV Kortrijk dit overkomt, vorige week was het op Cercle hetzelfde liedje. Toen ging een 1-0 voorsprong verloren, tegen Waasland-Beveren was het dus twee keer zo erg. "Ik denk dat we veel kunnen leren van de spelers van Waasland-Beveren", opende een zichtbaar kwade De Boeck.

"De manier waarop ze dat punt pakken, die veerkracht vinden na een helft waarin ze niet meegedaan hebben. Met motivatie van Yannick uiteraard. We hebben twee op vijftien gepakt in wedstrijden die we moesten winnen. Telkens gaven we de match en de punten uit handen."

Ik mis persoonlijkheid, maar dat kan ik niet oplossen, daarmee moet je geboren worden

"Ik word er misselijk van als coach, ik word er gek van." Hij duidt aan wat hij mist bij dit KV Kortrijk. "Ik mis persoonlijkheid in mijn team, maar dat kan je als coach moeilijk oplossen. Daarmee moet je geboren worden." Nochtans zitten er met jongens als Kagelmacher en Lepoint genoeg ervaren krijgers in het team. "Met onze ervaring kan dit niet."

"De kleedkamer stond in vuur en vlam bij de rust, we gingen niet voorhebben wat er in Cercle gebeurde. Toch was het opnieuw hetzelfde. Als we vandaag acht punten meer hebben staan we in de top-zes. Voetballend verdienen we dat, maar qua persoonlijkheid niet. Ik zag geen ploeg die de punten over de streep wilde trekken. Dit heeft niets met tactiek, techniek en fysiek te maken. Ik denk dat ik beter niet teveel zeg op dit moment", sloot hij af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties