Reactie De penaltykoning van de Jupiler Pro League is bekend: "Vier op zes, niet slecht"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Kortrijk
| 11 reacties
De penaltykoning van de Jupiler Pro League is bekend: "Vier op zes, niet slecht"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wat als je een strafschop moet nemen en je ziet Davy Roef voor je in doel staan? Het is iets wat bij heel wat spelers in het hoofd zal zitten, de huurling van Anderlecht pakte tegen Kortrijk immers zijn vierde penalty van het seizoen.

Hij pakte daardoor ook een punt voor zijn team. "Die mentaliteit in de eerste helft mogen we niet meer laten zien. De mensen komen naar ons kijken en dit kan niet", aldus de doelman over de dramatische eerste helft. "Na de rust kwamen we gelukkig beter in de wedstrijd."

Het vervolg was de aansluitingstreffer, maar een tweede penalty voor KV Kortrijk had het helemaal kunnen afmaken. "Als die binnen zou gaan, was het 3-1 en was het over", aldus Roef. Hij pakte echter de elfmeter van Stojanovic. Nochtans had de Serviër hem in de eerste helft wél geklopt op de stip.

Psychologisch spelletje

Stojanovic trapte beide elfmeters haast identiek. "De eerste is altijd afwachten, maar bij de tweede is het een psychologisch spelletje", gaf Roef aan. "De doelman twijfelt of de aanvaller dezelfde kant gaat kiezen en vice versa. Gelukkig is het goed uitgedraaid voor mij. Roef is niet aan zijn proefstuk toe. "Ik heb er geloof ik vier van de zes gepakt, dat is geen slecht gemiddelde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties