V-Boys Veltem bekert verder na thriller tegen tweedeklasser

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
V-Boys Veltem bekert verder na thriller tegen tweedeklasser
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

V-Boys Veltem heeft zich na een ware thriller geplaatst voor de derde ronde van de Beker van België zaalvoetbal. In de tweede ronde rekende de Vlaams-Brabantse derdeklasser af met RP Morlanwelz.

Na de eenvoudige zege in de eerste ronde van de beker kwam vrijdagavond het Henegouwse RP Morlanwelz op bezoek in de Ivo Van Damme in Veltem. Een ploeg van een divisie hoger, maar toch moesten de V-Boys zeker niet onderdoen voor hun opponent. 

Met dank aan een sterke Hautphenne en zijn collega aan de overkant leken beide ploegen af te stevenen op een scoreloze ruststand, al viel de 0-1 toch nog uit de lucht. Een afknapper voor de thuisploeg, maar na de pauze ging het vol op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook via de voet van Vertongen.

De trein leek vertrokken, want via Hautphenne en Rans bracht Debacker de V-Boys op voorsprong. Toch kwam Morlanwelz nog op gelijke hoogte én zelfs op voorsprong. Een ongelukkige corner verschalkte Hautphenne, die zijn ploeg net daarna van de 2-4 behoedde, waarna de V-Boys aan een heus slotoffensief begonnen.

Penalty's

Net voor affluiten kwam de - overigens verdiende - gelijkmaker er dan toch. Vertongen zag de vrijstaande Bracké staan en die hoefde maar binnen te tikken, 3-3. Een gelijkspel na 50 minuten en dus moesten penalty's een winnaar aanduiden. 

Ringoet, Vertongen en Bracké trapten namens de thuisploeg, maar beide doelmannen stopten de eerste strafschop. Vertongen en Bracké bleven wel foutloos, net als de bezoekers. De 5e penalty van de V-Boys vloog tegen de netten, waarna de laatste penalty van Morlanwelz tegen het kader belandde. 

4-3 na penalty's en dus mag de jonge ploeg uit Veltem naar de 3e ronde. Daarin speelt het op 30 november opnieuw thuis. Derdeklasser Opprebais wordt de tegenstander van dienst. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties