De beste doelman in België speelt bij Antwerp: "Zeker als je zijn parcours bekijkt, hij heeft persoonlijkheid"

De beste doelman in België speelt bij Antwerp: "Zeker als je zijn parcours bekijkt, hij heeft persoonlijkheid"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vedran Runje is een icoon op Sclessin, maar is momenteel - zoals zoveel ex-Rouches - actief bij Antwerp. Luciano D'Onofrio weet u wel... De ex-doelman is keeperstrainer bij The Great Old en heeft volgens hem de beste keeper in België onder zijn hoede.

Er valt iets voor te zeggen hoor. Bolat is een topper, een leider en een puntenpakker. "Voor mij is hij de beste. ­Zeker als je het ­parcours bekijkt dat hij het afgelopen anderhalf jaar heeft afgelegd. Hij komt toch van redelijk ver en is er op korte tijd in geslaagd om terug op te klimmen tot bij de Turkse ­nationale ploeg. Daar ben ik wel trots op", klinkt het in GvA.

Runje was zelf ook een topkeeper en pakte met Standard twee titels. "Ik zie wel veel gelijkenissen. De explosiviteit, de lengte, het ­temperament. Ik heb wel mooier haar", lacht hij met de knikker van Bolat.

"Nee, Sinan is een kerel naar mijn hart. Een man met een persoonlijkheid. Een doelman zonder is voor mij als bier zonder alcohol. Een ­keeper moet altijd sterk in zijn schoenen staan. Als een spits een grote kans mist, is iedereen dat snel vergeten. Als doelman is de foutenmarge véél kleiner. Daar moet je mee om kunnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties