Sambi Lokonga viert terugkeer in A-team direct met een mooie pre-assist: "Ik had het gezien"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Beveren
| 18 reacties

Sambi Lokonga speelde zijn eerste minuten van het seizoen

Sambi Lokonga viert terugkeer in A-team direct met een mooie pre-assist: "Ik had het gezien"

De vervanger van de geblesseerde Sven Kums werd Sambi Lokonga. Voor de middenvelder - vorig seizoen gelanceerd door Hein Vanhaezebrouck - werden het zijn eerste minuten van het seizoen. Maar hij overtuigde wel.

Lokonga kon mee helpen eindelijk nog eens een zege te pakken. "De laatste resultaten waren niet goed en we waren er dan ook op gebrand om hier goed voetbal te brengen en ik denk dat we dat gedaan hebben", zei hij met de glimlach.

Hij zag de positieve zaken. "Hierop moeten we voortbouwen om te groeien. We moeten wel nog aan een paar zaken werken. Die goal in de slotfase mag bijvoorbeeld nooit vallen. In de tweede helft lieten we ons niveau te veel zakken."

Bescheiden

Voor Lokonga werd het een terugkeer in stijl. Want met zijn tackle lanceerde hij Dimata die Trebel de 0-2 aanbood. "Ik zag Nany vertrekken en ik wou met mijn tackle de bal zo ver mogelijk in zijn loop brengen. En dat werkte!"

Maar hij blijft ook bescheiden. "Nany heeft het grootste werk gedaan. Ik heb een goeie recuperatie gedaan, maar de verdienste is voor Nany en Adri."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties