Heeft Anderlecht nu het juiste systeem gevonden? "We weten nog altijd niet wat het beste is"
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Anderlecht
| 13 reacties

Anderlecht probeerde het in een 4-4-2 tegen AA Gent

Heeft Anderlecht nu het juiste systeem gevonden? "We weten nog altijd niet wat het beste is"

Na een 4-3-3 tegen Waasland-Beveren en Fenerbahçe koos Hein Vanhaezebrouck verrassend voor een 4-4-2 tegen AA Gent. Is dat nu het juiste systeem voor Anderlecht?

"We weten nog niet welk systeem het beste is", gaf James Lawrence aan na de wedstrijd. "We wonnen wel, maar dat wil daarom niet zeggen dat dit de beste tactiek voor ons is. Ik denk wel dat het ons meer polyvalent maakt. Zo is het ook moeilijker voor de tegenstanders om zich voor te bereiden. Ze zullen het lastig krijgen om ons te analyseren."

Ook Lokonga, één van de vier centrale middenvelders die Hein Vanhaezebrouck tussen de lijnen bracht, geeft zijn visie. "We waren met vier spelers met hetzelfde profiel. Allen komen we graag aan de bal. De coach heeft ons ook gevraagd om vooral te voetballen. Ik stond iets hoger dan de anderen, maar het belangrijkste was dat alle posities ingenomen werden."

"We hebben hier gespeeld zoals ze het hier al vroeger zagen. Op de counter", aldus Vanhaezebrouck die refereerde naar de periode onder Weiler. "Maar dat mag je uiteraard niet doen tegen ploegen als Lokeren of Waasland-Beveren."

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties