KV Kortrijk-coach Glen De Boeck is scherp voor zijn spelers: "Twintig procent tot de helft minder dan vorig jaar"
Redactie
| 4 reacties

KV Kortrijk-coach Glen De Boeck is scherp voor zijn spelers

KV Kortrijk-coach Glen De Boeck is scherp voor zijn spelers: "Twintig procent tot de helft minder dan vorig jaar"

Na een sterke remonte deed KV Kortrijk vorig seizoen lange tijd mee voor een plaats in play-off 1. Dit jaar kennen de Kerels een seizoen met vallen en opstaan.

Kortrijk haalde in het tussenseizoen met Avenatti, Mboyo, Kanu en Ezekiel heel wat offensieve kwaliteit in huis. Stojanovic, Ouali en Chevalier bleven de club trouw. Toch kon KVK de positieve lijn niet doortrekken.

"Feit is dat Ouali tot nu toe twintig procent minder is dan vorig seizoen, net als Chevalier, en Ajagun zelfs de helft minder", legt coach Glen De Boeck in Sport/Voetbalmagazine de vinger op de wonde.

"Vergeet niet, vanaf mijn aankomst hier op 8 november tot het einde van de competitie scoorde Perbet 10 keer, Chevalier 20, Ajagun 6 en Ouali 9. Dat zijn 45 doelpunten. Er is zeker een offensieve weelde, maar sommige jongens speelden en scoorden de laatste jaren maar weinig. Ezekiel bijvoorbeeld is eind augustus aangekomen en stond nergens. Zijn fysieke testen waren catastrofaal."

"Ik schat dat er geen twintig procent van mijn groep gekeken heeft naar de Champions League"

Volgens De Boeck zijn te weinig van zijn spelers met het spelletje begaan. "Ook van voetbal kijken en van erover te discussiëren, kun je veel leren. Maar ik schat dat er geen twintig procent van mijn groep gekeken heeft naar de Champions League. Ik zeg niet dat het moet, maar ik bedoel: ook dat is passie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties