STVV en Antwerp komen niet uit lucht gevallen: enkele opmerkelijke vergelijkingen in JPL tussen vorig en dit seizoen

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 3 reacties
STVV en Antwerp komen niet uit lucht gevallen: enkele opmerkelijke vergelijkingen in JPL tussen vorig en dit seizoen
Foto: © photonews

We zijn halfweg de competitie in 1A. En dus vallen meteen enkele zaken op. Bij de topclubs, maar ook daarbuiten. Wat als we de stand vergelijken met die van vorig seizoen?

Antwerp en STVV zijn voorlopig de grote verrassingen in de top-6. Maar dat waren ze halfweg de competitie vorig seizoen ook al, want ook toen stonden ze binnen de grenzen van play-off 1.

Toegegeven: The Great Old was toen als nieuwkomer op het hoogste niveau op een andere manier in de top-6 terechtgekomen dan nu én bovendien hebben ze nu liefst acht punten meer. Het klassement vorig jaar halfweg: 

Ook Club Brugge, Anderlecht en Genk waren vorig seizoen in de top-6 te vinden, terwijl Standard en AA Gent daar vorig seizoen evenzeer buitenvielen halfweg. Op dat gebied lijkt er dus weinig te zijn veranderd.

Charleroi - vorig jaar nog dé verrassing van het seizoensbegin - is wel helemaal naar achteren gekatapulteerd, ook Zulte Waregem en Waasland-Beveren doen het veel minder goed.

Als we het verschil in aantal punten bekijken, dan valt ook Club Brugge zwaar terug. KRC Genk is de grote winnaar van het eerste deel van de competitie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties