Zien we Sam Vanaken, broer van Club Brugge-uitblinker Hans Vanaken, nog terug in 1B? "Er moet financieel al veel gebeuren"
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 9 reacties

Zien we Sam Vanaken, broer van Club Brugge-uitblinker Hans Vanaken, nog ooit in 1B aan het werk?

Zien we Sam Vanaken, broer van Club Brugge-uitblinker Hans Vanaken, nog terug in 1B? "Er moet financieel al veel gebeuren"
Foto: © SC

Sam Vanaken palmt met Thes Sport momenteel de koppositie in van de Eerste Amateurklasse. Bij de club uit Tessenderlo wordt er stilaan aan een profstatuut gedacht.

Thes Sport voert met de gemeente verkennende gesprekken omtrent een 1B-licentie. "Als Thes de kans ziet om op te gaan, zal het die niet laten liggen", liet Vanaken eerder al verstaan in gesprek met Voetbalkrant.com. (Lees er HIER meer over)

Maar hoe denkt de 28-jarige centrumverdediger over een terugkeer naar het 1B-niveau? Vanaken voetbalde jarenlang met Lommel, en ook één seizoen met Geel, in tweede klasse.

"Ik ben niet van plan om zomaar mijn job op te offeren om weer overdag te trainen."

"Ik associeer de Eerste Amateurklasse nog steeds met tweede nationale", aldus de broer van Club Brugge-sterkhouder Hans Vanaken. "Om terug naar 1B te gaan, moet er financieel al veel gebeuren. Ik ben niet van plan om zomaar mijn job op te offeren om weer overdag te trainen."

"Indien Thes overweegt om het een jaar in 1B te proberen, en we 's avonds blijven trainen, sta ik er zeker voor open."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

 Promotion Play-offs - Finale (T) Betfirst
OH Leuven OH Leuven 02/08 Beerschot Beerschot

Nieuwste reacties