Leuvense doelpuntenmaker opnieuw in zijn sas: "In het begin van het seizoen in een dipje, maar nu heb ik me herpakt"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Leuven
| 0 reacties
Leuvense doelpuntenmaker opnieuw in zijn sas: "In het begin van het seizoen in een dipje, maar nu heb ik me herpakt"
Foto: © photonews

Ondanks de nederlaag tegen Union was de scorende Mathieu Maertens opnieuw een lichtpunt bij Oud-Heverlee Leuven. De middenvelder heeft de laatste weken opnieuw een hoog niveau te pakken.

Het was in de Leuvense kleedkamers even wachten op een reactie, want rechtsachter Duplus trakteerde zijn ploegmaats op pizza omdat hij deze week papa is geworden. Zijn ploegmaats konden Duplus echter niet trakteren op een zege. "Ik heb niet veel pizza gegeten, want ik had niet veel honger", zei een duidelijk teleurgestelde Maertens.

"Het was heel zuur om hier te verliezen", vervolgde hij. "We verdienden om te winnen vandaag. Zeker in de eerste helft waren we goed, maar we scoorden te weinig. De penalty kwam onverwacht, maar we reageerden goed. We hadden wel de kansen om te winnen vandaag. Als die 1-0 was gevallen, hadden we misschien 2 of 3 keer gescoord.

"Ik heb de ref zelf om een oranje bal gevraagd, maar daar ging hij niet op in"

De mist maakte het niet makkelijk om te voetballen aan den Dreef. "Dat Joeri (Dequevy, red.) de wedstrijd wilde stopzetten? Dat wist ik niet", aldus de ex-middenvelder van Cercle Brugge. "Als de keeper de bal had, was het moeilijk te zien. Ik heb de ref zelf om een oranje bal gevraagd, maar daar ging hij niet op in. Het was natuurlijk niet ideaal, maar het ging wel."

Maertens scoorde de verdiende Leuvense gelijkmaker 10 minuten voor rust. De laatste weken blinkt hij opnieuw vaker uit op de 10. "Ik voel mij goed in mijn sas", bevestigt hij. "Dat moest ook wel. Ik zat in het begin van het seizoen in een dipje, maar nu heb ik me herpakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties