Stijn Vreven zag zijn jonge team erg volwassen spelen: "Het hoeft niet altijd met mooi voetbal te zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Westerlo
| 15 reacties
Stijn Vreven zag zijn jonge team erg volwassen spelen: "Het hoeft niet altijd met mooi voetbal te zijn"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Beerschot Wilrijk heeft zijn start in de tweede periode niet gemist. Na een 1-2 overwinning in Westerlo laat het die andere twee favorieten Union en KV Mechelen niet gaan.

Zo zijn de drie favorieten voor de tweede periodetitel met een zege van start gegaan. "We hadden voor deze match gezegd dat er nieuwe kansen lagen in deze periode", opende Stijn Vreven de persbabbel. "Alle ploegen zijn heel gretig en willen winnen. Bovendien zijn alle uitmatchen in deze competitie moeilijk. Al hadden we hier natuurlijk al eens gewonnen."

Na een aarzelende start van beide ploegen eisten de bezoekers het balbezit op. "Het eerste halfuur haalden we een hoog niveau en liepen we veel op de helft van de tegenstander. Het laatste kwartier van de eerste helft was minder door slordigheden. Westerlo kreeg enkele counters en was gevaarlijk op stilstaande fases."

'Volwassen tweede helft'

"De tweede helft was absoluut in evenwicht, al heeft mijn jonge ploeg zeer volwassen gevoetbald. Het hoeft niet altijd met mooi voetbal te zijn", beseft Vreven. "Het gaat om resultaat."

Al bij al vond de coach van Beerschot Wilrijk de zege zeker niet gestolen. "Ik denk dat we hier een verdiende zege boeken. Westerlo heeft vooral kansen via stilstaande fases afgedwongen. Na 90 minuten is deze zege zeker niet gestolen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties