Vanderhaeghe krijgt inspraak in transfers: "Heb het gevoel dat trainers vroeger meer vertrouwen kregen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Kortrijk
| 2 reacties
Vanderhaeghe krijgt inspraak in transfers: "Heb het gevoel dat trainers vroeger meer vertrouwen kregen"
Foto: © photonews

Volg KV Kortrijk nu via WhatsApp!

Yves Vanderhaeghe moet KV Kortrijk opnieuw op de rails krijgen. De coach is er kind en huis en krijgt een pak vertrouwen én inspraak in de transfers. Maar eerst zal de kern nog afgeslankt moeten worden.

"De meeste spelers ken ik, maar ik moet de kern nog analyseren, ik ga dus hoegenaamd nog niet zeggen of de groep al dan niet aanspraak kan maken op play-off 1." De vraag werd gesteld gezien de coach al elk seizoen een garantie was op de top-zes.

Over zijn ontslag in Gent wou hij het niet te veel hebben. "Ik heb het idee dat coaches vroeger veel meer vertrouwen kregen en ook een ploeg kregen naar hun visie." Vanderhaeghe zal inspraak krijgen in de transfers in Kortrijk. "We gaan samen beslissen welke spelers we gaan halen."

Iedereen begint op dezelfde voet, ze hebben het zelf in handen

Die oefening zal snel gemaakt moeten worden, want de transferperiode is niet meer zo veraf. "We gaan heel snel de koppen bij elkaar steken, we hebben immers een heel grote groep. Of ik jongens naar de B-kern ga sturen om de groep af te slanken? Dat gaan we eerst intern bespreken. Ik kan wel met een grote groep om. Vandaag begint iedereen op dezelfde voet. Ze kunnen zich tonen, ze hebben het allemaal zelf in handen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties